Super 8 (Film, 2011) - MovieMeter.nl (2024)

  • 727 berichten
  • 98 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 727 BERICHTEN
  • 98 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123232425Volgende

Shadowed

  • 8511 berichten
  • 5336 stemmen

10 april 2020, 21:00 uur

Abrams jeugdfilm.

Als regisseur best degelijk, met een duidelijke voorliefde voor Sciencefiction. Abrams krijgt echter wel altijd de projecten waarvan op voorhand de verhalen al geschreven zijn echter. Al lijkt het alsof hij hier iets meer vrijheid kreeg, maar beslist niet veel meer dan in Star trek of Star Wars.

Vooral gericht op jeugdige kijkertjes. Zeg maar van een jaar of 13-15. Typische jeugdfilm waarvan de jeugdige kijkertjes op school tegen elkaar zeggen van hoe eng die wel niet was. De film kent ook wel een aantal grove actiescènes, maar Abrams weet er toch wel kundig mee om te gaan.

Visueel kan ik de film wel waarderen. Ik waardeer vooral het gebruik van lens-flares door Abrams. Dat zorgt voor een heerlijk speels en vlot toontje. Bijgestaan door regelmatig enthousiast cameragebruik en prima geschoten actiescènes weet Abrams op dit gebied wel z'n mannetje te staan.

Qua verhaal echter weer iets minder. En vooral de loop dan. Paar typische dramathema's die erbij worden gehaald. Het verbaast me uiteindelijk ook niet veel dat Spielberg ook aan het verhaaltje gesleuteld heeft. Typisch verhaaltje voor hem ook om te maken.

Maar hoe mooi de technieken op visueel niveau zijn van de film, de CGI is beslist wat minder. Regelmatig houterige bewegingen van auto's die rondvliegen bijvoorbeeld. En vooral de alien zelf ziet er echt belachelijk uit helaas. Een kundig regiestijltje weet deze punten ook niet te verhinderen helaas.

Acteerwerk is voor de rest ook niet heel bijzonder. Kinderen doen het allemaal nog wel aardig, maar de volwassenen spelen allemaal een beetje alsof ze er eigenlijk geen zin in hebben. Hoop typische Amerikaanse evil-army typetjes en bezorgde bewoners.

Wel nog een gaaf gevecht op het einde waar de tanks wild door de stad schieten op iets dat buiten beeld blijft. Zag er gaaf uit. En ook het treinongeluk was gaaf. Maar voor de rest heeft de film niet al te veel om het lijf helaas. Benieuwd of Abrams binnenkort een project kan regisseren waar hij echt volledige vrijheid krijgt.

Wouter

  • 18640 berichten
  • 2995 stemmen

4 augustus 2020, 22:44 uur

Vond eerder het einde een domper, maar dat viel me bij herziening wel mee. Halfje erbij

Boneka

  • 2392 berichten
  • 1270 stemmen

7 juni 2021, 23:06 uur

Super 8 is niet echt een superfilm geworden. Een goede tienerfilm dat wel, maar ben je iets ouder dan heb je zoiets al een keer of meer gezien met andere sausjes. Vond 'm ook wat gedateerd als je kijkt naar het jaartal. 2011. Meer een film die je zou verwachten ergens in de jaren 80. Veel sausjes door elkaar heen en je krijgt Super 8. En men wil wel erg veel laten zien in deze film. Daardoor is ie bij tijd en wijle ook wat rommelig in elkaar gezet en hier en daar allemaal net teveel bommetjes en granaten. Beeld en geluid zijn trouwens prima verzorgd en Elle Fanning is natuurlijk een hele aardige actrice die al aardig wat films heeft uitgebracht en daar zitten best goede tussen. Ze springt eruit tussen de tieners die zo mee kunnen doen in Stand by me. En die monsters op het eind tja dat kon er ook nog wel bij. Het was het net allemaal niet. Toch een kleine voldoende.

Film 3.0

Beeld (4K) 4.5

Geluid Dolby Atmos 4.5

Extra's 4.5

stratmans

  • 877 berichten
  • 892 stemmen

28 februari 2022, 22:15 uur

Het begon wel met een prachtig treinongeval, later wat verwarrend en langdradig, goed geacteerd van de kinderen, het leger slaat zoals gewoonlijk de bal volledig mis

Fisico (moderator films)

  • 8431 berichten
  • 4730 stemmen

20 mei 2022, 13:19 uur

Het zal hier wellicht ook al meermaals ter sprake gekomen zijn dat deze film doet denken aan de hitserie Stranger things. Het scenario is alvast soortgelijk met een groepje tieners een bepaald (paranormaal) mysterie tracht te ontrafelen. Niet alleen de bad guys zijn de tegenstander, ook de politie of het leger valt niet te betrouwen. Ze trekken er dan maar alleen op uit. Ook dat gehele sfeertje van de jaren 80 - zoals we ook zien in Spielbergs E.T. (of The Goonies) - is zo nostalgisch.

Een tienerfilm zoals ik ze graag zie eigenlijk waarbij naast avontuur ook vriendschap erg centraal staat. Niet dat alles zo geweldig is. Het begint wel goed met dat treinincident, maar de ontrafeling van het mysterie op het einde met die aliens verdiende uiteindelijk toch een pak beter.

Acteerwerk vond ik wel behoorlijk van de jonge cast en hun bezigheden om een zombiefilm te maken vond ik wel fijn. Het is eigenlijk door dit soort films dat ik als leeftijdsgenoot verknocht ben geraakt aan cinema. Leuk!

mrklm

  • 8325 berichten
  • 8266 stemmen

10 april 2023, 17:07 uur

Abrams’ imitatie van en eerbetoon aan Steven Spielberg (die dit produceerde) speelt zich af in 1979, ironisch genoeg (alsof de duvel ermee speelt) het jaar waarin Spielberg zijn grootste flop afleverde. Net als 1941 is dit een lawaaiig, rommelig project van een regisseur die iets teveel in zijn eigen ongenaakbaarheid is gaan geloven en bombastische effecten verwart met amusem*nt. Een aantal jongeren is op een treinstation bezig met het filmen van een zombiefilm wanneer dr. Woodward [Glynn Turman] frontaal inrijdt op een naderende trein. De kids nemen uiteraard poolshoogte en doet een ontdekking die landelijke autoriteiten hadden willen voorkomen. Vol karikaturen, gestolen oneliners en Elle Fannings bekkentrekkerij. Hier is duidelijk een hoop geld tegenaan gegooid en het ziet er allemaal mooi uit, maar het is volstrekt stompzinnig. Een hevig overschat SF-spektakel van een regisseur die gelukkig leerden van deze blunder.

Gerlof78

  • 520 berichten
  • 360 stemmen

18 januari, 10:44 uur

Mooi gemaakte film, met een goed verhaal, prima spelende cast met name Ella Fanning en Joel Courtney. Ook vond ik de hele setting van eind jaren 70 Amerika zijn goed bedacht en zijn de effecten ook erg mooi gedaan en dat Steven Spielberg hieraan mee heeft gewerkt dat zie je.

Vorige123232425Volgende

Super 8 (Film, 2011) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6597

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.